۱٫۰۶۲
۰٫۹۳۴
با مقایسه نتایج با نتایج فصل قبل مشاهده می شود که به ازای عدم قطعیت بار پیش بینی شده با ثابتماندن وضعیت واحدها، تولید و میزان انواع رزروهای موجود در سیستم تغییر کرده است. همانطور که انتظار میرفت در مجموع رزروهای سیستم افزایش یافته که منجر به افزایش هزینه بهره برداری سیستم نیز شده است. در جدول (۴-۵) مقایسه بین نتایج دو فصل ارائه شده است. همانطور که بیان شد هزینه بستن بازار در بازه زمانی مورد نظر (۲۴ ساعت) به دلیل افزایش سطح رزرو مورد نیاز سیستم افزایش یافته است؛ زمان اجرای برنامه با توجه به اینکه مسئله یک مسئله برنامه ریزی خطی است و متغیر عدد صحیح در مسئله وجود ندارد بسیار سریع می شود.
جدول (۴-۵): هزینه مشارکت واحدها با قیود امنیتی در شبکه IEEE RTS1 با عدم قطعیت تولید بادی در باس شماره۳ و بار پیشبینی شده
هزینه($)
زمان اجرای برنامه(ثانیه)
تعداد تکه های تابع هزینه خطی شده هر واحد
روش پیشنهادی
۱۰۳۸۴۰۵
۷۱٫۰۲
۳۵
نتیجه فصل۳
۱۰۲۱۴۸۶
۶۶٫۷
۳۵
۴-۵ نتیجه گیری
روشهای مختلف پیش بینی بار چه در کوتاه مدت و چه در بلندمدت همواره با درصدی از خطا همراه بوده است. هر چند در کوتاه مدت دقت پیش بینیها بیشتر است ولی این باعث نمی شود که از این عدم قطعیت بار در بستن بازار صرف نظر شود. در این فصل با بهره گرفتن از تولید سناریوی بار، باد و خروجها، مسئله بهینهسازی مشارکت واحدها با قیود امنیتی با در نظر گرفتن عدم قطعیت بار و تولید بادی مورد بررسی قرار گرفت. با بهره گرفتن از ساختار معرفی شده و استفاده از برنامه ریزی خطی ضمن اینکه زمان اجرای برنامه زیاد افزایش نمییابد عدم قطعیت بار نیز در مسئله مدل شده است. هنگامی که عدم قطعیت بار در نظر گرفته شد، برنامه میزان تولید واحدها تغییر کرده و همچنین مجموع رزرو سیستم افزایش یافته که منجر به افزایش هزینه سیستم گردید.
فصل۵
نتیجهگیری و ارائه پیشنهاد جهت ادامه کار
۵-۱ نتایج بدست آمده
در این پایان نامه تسویه بازار همزمان انرژی و رزرو از طریق اجرای برنامه امنیتی مشارکت واحدها در حضور مزرعه بادی با در نظر گرفتن عدم قطعیتهای موجود در شبکه بررسی گردید و مشخصاً ساختاری برای کاهش زمان حل مسئله مشارکت برای سیستمهای گسترده ارائه شد. با بهره گرفتن از زیر مسئله تعیین نوع باسها و حذف یک سری از قیود، همانطور که در نتایج فصل۲ نشان داده شد زمان بهینهسازی به طور مشهودی کاهش یافته است. در فصل۳ با مدل کردن عدم قطعیت تولید در نیروگاههای بادی با تعدادی سناریو و با بهره گرفتن از تلفیق این زیر مسئله با ساختار مرسوم نتایج مشارکت واحدها ارائه گردید. که در این حالت نیز زمان بهینهسازی بهبود یافت. در فصل۴ با توجه به وجود خطا در پیش بینی بار به مدل کردن این عدم قطعیت پرداخته شد و در این قسمت با کمک نتایج بدست آمده در مرحله قبل ساختاری ارائه شد که با در نظر گرفتن این عدم قطعیت مسئله مشارکت واحدها با در نظر گرفتن عدم قطعیتهای شبکه در بازه زمانی ۲۴ ساعت انجام شد.
نتایج زیر از انجام مطالعات بر روی چند شبکه نمونه بدست آمده است:
۱- با درنظرگرفتن قیود شبکه درصورت خروج خطوط و واحدها و عدم قطعیتهای موجود در شبکه، این اقتصادی و حتی امکان پذیر نیست که بهرهبردار سیستم شبکه را در برابر حوادث وخیم با درنظرگرفتن یک پخش بار مطمئن ایمن کند. رزروهای بالارونده و پائینرونده در سمت تولید و مصرف برای حفظ سطح قابل قبولی از امنیت باید بکار گرفته شوند.