(۰)
۱۰
(۰)
۱۰
(۰)
۱۰
(۰)
پای چرخیده به داخل
(درجه)
۶.۰۶
(۳.۶۹)
۷.۱۶
(۳.۳۹)
۶.۶۱
(۳.۲۶)
۶.۵۹
(۳.۴۵)
پای چرخیده به خارج
(درجه)
۷.۴۲
(۳.۵۶)
۶.۸۳
(۳.۳۴)
۷.۲۵
(۳.۶۱)
۷.۱۸
(۳.۴۸)
به منظور شناسایی پارامترهای شاخص کودکان ۹ تا ۱۲ سال از تکنیک آنالیز اجزای اصلی (PCA) استفاده شد. در مرحله اول کلیه پارامترهای وارد آزمون آماری همبستگی چندگانه شدند تا از این طریق متغیرهای همپوشان حذف گردند و شرایط آنالیز اجزای اصلی (بیشتر از صفر شدن ماتریس همبستگی و بیشتر از ۰.۵ بودن ضریب KMO) برقرار شود. سپس تکنیک آنالیز اجزای اصلی برای متغیرهای منتخب هر ردهی سنی اعمال شد. ردیف ماتریس مورد نظر از آزمودنیها (هر ردیف به عنوان نمایندهی هر آزمودنی) و ستون از متغیرها (آنتروپومتریکی) تشکیل شده بود. در مرحله بعد به منظور انتخاب نوع دورانی که برای شناسایی ساختار اصلی مجموعه اطلاعات انجام می شود از Varimax rotation استفاده شد. در انتها نیز به منظور ساده کردن فرایند تفسیر اطلاعات تنها پارامترهایی موجو در مؤلفه های دارای مقادیر ویژهی بالاتر از ۱ و با بار عاملی بالاتر از ۰.۷ نگه داشته شدند.
شاخص های اصلی پارامترهای آنتروپومتریکی
قبل از ورود اطلاعات به آنالیز اجزای اصلی، با بهره گرفتن از ضریب همبستگی چندگانه پارامترهای همپوشان حذف گردید و پارامترهای آنتروپومتریکی زیر باقی مانده و وارد PCA شدند. قد، وزن، پهنای سر، محیط سر، پهنای تنه از سطح ناف، محیط تنه از سطح ناف، ارتفاع عمودین شسته از سطح لگن، محیط بازو، طول ساعد، محیط آرنج، پهنای آرنج، محیط مچ دست، پهنای استخوان ران، حداکثر محیط ساق، قطر قوزک ها، چربی سه سر و چربی فوق خاری. پس از وارد کردن متغیرهای باقی مانده به آنالیز اجزای اصلی، PCA برای هر ردهی سنی تعدادی مؤلفه معرفی کرد که بیشترین واریانس داده ها را در بر میگیرند. در جدول ۴.۷ مؤلفه های مذکور به همراه درصد واریانس تبیینی مربوطه و همچنین در جداول ۸.۴، ۹.۴، ۱۰.۴ و ۱۱.۴ پارامترهای موجود در هر مؤلفه به همراه بار عاملی آنها ارائه شده است.
جدول ۴.۷. مؤلفه های استخراج شده از اجزای اصلی به همراه مقادیر درصدی واریانس مربوط به هر مؤلفه در ردههای سنی ۱۰، ۱۱ و ۱۲ سال
مؤلفه ها
۱۰ سال
۱۱ سال
۱۲ سال
۱۰ تا ۱۲ سال
۱
۹۱/۳۹
۰۶/۲۷
۵۵/۲۹
۵۷/۲۷