-
۰٫۰۴گرم
Biotin
-
-
-
-
۰٫۰۴گرم
۳-۶-۷ روش کشت در محیطهای کشت مایع
از تمام مخمرهای شناسایی شده، مقدار ۱۰۰ میکرولیتر در لولهی حاوی ۱۰ میلی لیتر از محیطهای کشت وارد شد و در دمای ۲۵ تا ۲۷ درجه ی سانتی گراد به مدت ۴۸ ساعت انکوبه گشتند.
شمارش سلولهای مخمری در لام هموسیتومتر
شمارش با استفاده لام نئوبار انجام شد. برای این منظور ابتدا لامل سنگی لام نئوبار را روی لام قرار داده و از نمونه مخمری در بین لامل و لام تزریق کرده و تعداد سلولهای مخمری زیر میکروسکوپ یادداشت شد (Corseuil et al, 1998؛ Alvarez , 1999) (شکل ۳-۱۶).
شکل ۳- ۱۶ هموسیتومتر
شمارش سلول های مخمر با هموسیتومتر
تعداد سلولهای شمارش شده توسط فرمول ذیل شمارش و محاسبه شد (شکل ۳-۱۷ و ۳-۱۸).
تعداد سلولهای مخمر شمارش شده × ۱۰۰۰ × عدد رقت بکاررفته ( در صورت رقیق شدن ) ÷ { ۰٫۰۰۲۵ × ۱۶ × ۵ ( تعداد خانههای شمارش شده ) × ۰٫۱} ₌ تعداد سلولها در هر میلی لیتر از محیط کشت مایع
شکل ۳- ۱۷ شمارش سلول های مخمری زیر میکروسکوپ
شکل ۳- ۱۸ مشاهده ی میکروسکوپی سلول ها در هموسیتومتر
بررسی میزان اتانول
به منظور بررسی میزان تولید اتانول از محیط کشتی که در آن سویههای مختلف مخمری بهترین میزان رشد و تنوع را نشان داده بودند (YPAD)، استفاده شد. جهت تولید الکل مخمرهای مورد نظر به مدت ۱۰ روز در محیط کشت YPAD و در داخل لولههای آزمایش ۲۰۰ میلی لیتری در شیکر انکوباتورهای ویژه کشت داده شدند. پس از انجام سانتریفیوژ در ۹۰۰۰ دور در دقیقه به مدت ۱۰ دقیقه زیست تودهی مخمرها از این محیط کشت مایع جدا شده و از فیلتر ۰٫۲۲ میکرون تصفیه شدند. انجام آنالیز دستگاهی سنجش اتانول با بهره گرفتن از دستگاه گاز کروماتوگرافی با شناسگر FID انجام شد. این بخش از تحقیق در آزمایشگاه تحقیقاتی پزشک قانونی استان آذربایجان غربی اجرا گشت. نتایج بصورت درصد در میزان محیط کشت مایع محاسبه و نمایش داده شد (۳-۱۹).
شکل ۳-۱۹ دستگاه گاز کروماتوگرافی
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۴-۱ مقدمه:
نتایج مربوط به شناسایی مخمرهای فلور روده ماهیان قزالآلای شهرستان ارومیه و بررسی کمی و کیفی آنها در محیطهای کشت مختلف؛ همچنین متعاقب با شمارش نمونههای مخمری کشت یافته در محیطهای کشت مختلف، بررسی میزان تولید اتانول در آنها مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج به ترتیب ذیل ارائه شده است.
۴-۱-۱ بخش اول: جمعآوری و آماده سازی نمونهها برای کشت
الف: دمای بالا و یخ زدن ماهی به مدت طولانی بیش از یک روز؛ ممکن است بر روی فلور میکروبی روده تاثیر بگذارد به عنوان مثال اگر ماهی بعد از صید در دمای بالا به آزمایشگاه منتقل شود ممکن است در اثر فعال شدن مکانیسم فساد ماهی (فعال شدن آنزیمها) محیط داخلی روده اسیدی شود و باعث از بین رفتن میکروبها یا مخمرهایی شود که به حالت اسیدی مقاومت ندارند؛ و یا یخ زدن ماهی به مدت طولانی نیز ممکن است باعث شود مخمرها یا باکتریهایی که به دمای انجماد مقاومتی ندارند از بین بروند. بدین منظور منظور نمونه برداری بطور مستقیم پس از صید ماهی از کارگاه پرورش و در کوتاهترین فاصله زمانی انجام شد.
ب: ظاهر و رنگ قوام مدفوع ماهیان در هر ایستگاه بر اساس نوع آب و احتمالاً نوع تغذیه متفاوت بود. مدفوعها به حالتهای بسیار آبکی، سفت و بسیار سفت و یا به علت وجود جلبک در آب استخر حاوی جلبک در مدفوع، مشاهده شد (جدول ۴-۱).
جدول ۴- ۱ ظاهر و رنگ قوام مدفوع ماهیهای هر ایستگاه
ماهی سرای غلام پور متین
ماهی سرای رشد کن رضایی
مزرعه ی قائم وزیری
کارگاه تولیدی و پرورش ماهی وهابی
کارگاه پرورشی شفاف بالیق دکتر مدیری
استخرهای پرورشی پژوهشکده آرتمیا و آبزیان