۴۴٫۰۲
۴٫۰۳
۱٫۸۷
۱٫۹۲
۱٫۹۰
۵
۱۳۹۰
۱۰۱۳۶۵۱
۳۲۵۴۸
۱۰۴۶۱۹۹
۴۸٫۵۶
۴۶٫۰۸
۴٫۱۱
۱٫۹۱
۱٫۹۵
۱٫۹۳
۶
۱۳۹۱
۱۲۱۴۰۰۲
۳۳۹۵۶
۱۲۴۷۹۵۸
۶۱٫۲۴
۵۷٫۱۰
۲٫۷۲
۲٫۸۴
۲٫۸۹
۲٫۸۷
منبع: (سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان،۱۳۹۳)
جدول ۲-۳) آمار ظرفیت واحدهای گردشگری تحت پوشش اداره کل طی برنامه چهارم توسعه و سال ۱۳۸۴-۱۳۸۷ استان گیلان
منبع: (سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان،۱۳۹۳)
جدول ۲-۴) آمار ظرفیت واحدهای گردشگری تحت پوشش اداره کل طی برنامه چهارم توسعه و سال ۱۳۸۸-۱۳۹۱ استان گیلان
منبع: (سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان،۱۳۹۳)
۲-۶-۳) جاذبههای گردشگری گیلان
این استان دارای امتیازهای قابل توجهی برای جذب گردشگر است که به چند مورد آن اشاره میشود.
الف) آب و هوای مناسب: آب و هوای استان به دلیل مطبوع بودن، به ویژه برای گذراندن روزهای تعطیل و فراغت مردم نواحی گرمسیری، زبانزد عام و خاص است (استانشناسی گیلان،۱۳۹۱،ص۸۹).
ب) تنوع ناهمواریها و پوشش گیاهی: استان گیلان از نظر اشکال ناهمواریها و پوشش گیاهی، با برخورداری از دریا، کوه، جنگل، سواحل شنی، رودخانهها و جلگههای سرسبز، متنوعترین چشماندازهای طبیعی را برای گردشگران فراهم میسازد (استانشناسی گیلان،۱۳۹۱،ص۸۹).
پ) تنوع چشماندازهای انسانی: استان گیلان با داشتن شیوه سکونتگاهی پراکنده همراه با مساکن با سقف شیروانی و گالی پوش سفالی، شالیزارها، مزارع چای، باغهای زیتون، لنگرگاهها و بنادر مهمی چون انزلی و آستارا و قومیتهای زبانی و مذهبی دارای تنوع چشماندازهای انسانی و فرهنگی است که میتواند گردشگران بیشتری را به خود جذب کند (استانشناسی گیلان،۱۳۹۱،ص۸۹).
ت) موقعیت نسبی مناسب: استان گیلان، فاصله مکانی کوتاهتری با مراکز عمده جمعیّتی کشور به ویژه تهران دارد. هم چنین، به دلیل هم مرز بودن با جمهوریهای تازه استقلال یافته شوروی دارای موقعیت مناسبی برای جذب گردشگران خارجی در آینده است (استانشناسی گیلان،۱۳۹۱،ص۸۹).
۲-۶-۳-۱) تنوع جاذبههای گردشگری در گیلان
تنوع جاذبههای گردشگری در گیلان نوعی طبقهبندی آن را برای سهولت در شناخت این جاذبهها ضروری میسازد. از این رو برای آشنایی با جاذبههای گیلانگردی، میتوان آنها را بدین ترتیب طبقهبندی کرد: