می نمایم.
چکیده
اثر تیمول، نایسین و اسید لاکتیک بر روی لیستریا مونوسایتوژنز تلقیح شده به قطعات مرغ
به کوشش:
فرزانه عربی دلوئی
لیستریا مونوسایتوژنز باکتری گرم مثبت، هوازی تا بی هوازی اختیاری و میله ای شکل است که باعث بیماری لیستریوزیس در انسان و حیوانات می شود. لیستریا مونوسایتوژنز یکی از مهم ترین پاتوژن های غذا زاد محسوب می گردد.
هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات بازدارندگی تیمول، نایسین و اسید لاکتیک به تنهایی و بصورت ترکیب با یکدیگر بر باکتری لیستریا مونوسایتوژنز تلقیح شده به قطعات مرغ در غلظت های پایین تر از حداقل غلظت مهارکنندگی می باشد. به این منظور ۴۸ نمونه در ۸ گروه برای بررسی اثر تیمول با غلظت mg/ml04/0، نایسین/ml gμ ۶، اسید لاکتیک ۲% و حالت های ترکیبی آن ها طی دوره ی هفت روزه نگهداری در یخچال مورد آزمایش قرار گرفت. تعداد باکتری ها در روزهای صفر، سه و هفت شمارش گردید. نتایج با بهره گرفتن از آزمون آماری Repeated measure ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت. میانگین تعداد باکتری در دوره ۷ روزه بین گروه ها تفاوت معنی داری داشت (p<0.001). میانگین لگاریتم تعداد باکتری در دوره ۷ روزه در تمام گروه ها به جز نایسین به صورت معنی داری کمتر از گروه کنترل بود. مطالعه ی حاضر نشان داد بیشترین اثر مهارکنندگی به ترتیب مربوط به گروه اسید لاکتیک و ترکیب دوتایی (نایسین+اسید) و گروه ترکیب سه تایی (نایسین+اسید لاکتیک+تیمول) بود. نایسین به تنهایی اثر معنی داری در کاهش جمعیت باکتری نسبت به گروه کنترل نداشت و کمترین اثر را نسبت به گروه اسید لاکتیک و گروه تیمول داشت. تیمول به تنهایی اثر کمتری نسبت به حالت های ترکیبی با اسید و اثر بیشتری نسبت به حالت ترکیبی با نایسین از
خود نشان داد. نتایج این مطالعه نشانگر تاثیر مناسب اسید لاکتیک و ترکیبات دوتایی آن با نایسین و تیمول و ترکیب سه تایی نایسین، تیمول و اسید لاکتیک بر مهار رشد باکتری لیستریا مونوسایتوژنز است.
کلمات کلیدی: لیستریا مونوسایتوژنز، تیمول، نایسین، اسید لاکتیک
فهرست مطالب
اثر تیمول، نایسین و اسید لاکتیک بر روی لیستریا مونوسایتوژنز تلقیح شده به قطعات مرغ
مقدمه ……………………………………………………………………………………….۱
فصل اول: مروری بر تحقیقات انجام شده
۱-۱- لیستریا ۳
۱-۱-۱- رده بندی لیستریا ۳
۱-۱-۲- گونه های لیستریا ۴
۱-۱-۳- سروتایپ ها ۴
۱-۱-۴- طبقه بندی زیرگونه ها ۵
۱-۱-۵-رشد ۵
۱-۱-۶- اثرpH 6
۱-۱-۷- اثر دما ۷
۱-۱-۸- اثر فعالیت آبی ۷
۱-۱-۹- انتشار در محیط ۸
۱-۱-۱۰- انتشار در مواد غذایی و انسان ۸
۱-۱-۱۱- شیوع ۸
۱-۱-۱۲- ویژگی های بیماری زایی ۹
۱-۱-۱۳- لیستریولازین o 9
۱-۱-۱۴- تهاجم درون سلولی ۱۰
۱-۱-۱۵- فعالیت تولید مونوسیت ۱۱
۱-۲- بیماری لیستریوزیس ۱۲
۱-۲-۱- شیوع ۱۲
۱-۲-۲- منشاٴ ارگانیسم های بیماری زا ۱۳
۱-۲-۳- بیماری ۱۳
۱-۳- مقاومت لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی ۱۵
۱-۴- محدودیت های قانونی لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی ۱۵
۱-۵- نگهداری مواد غذایی با بهره گرفتن از دماهای پایین ۱۶
۱-۶- نگهداری مواد غذایی با بهره گرفتن از نگهدارنده های شیمیایی ۱۷
۱-۶-۱- اسید های آلی ۱۸
۱-۶-۲- اسید لاکتیک ۱۸
۱-۶-۳- نایسین ۱۹
۱-۷- اسانس ۲۱
۱-۷-۱- تیمول ۲۲
۱-۸- مروری بر تحقیقات انجام شده ۲۴
۲- فصل دوم: مواد و روشها
۲-۱- تعیینMIC نایسین و تیمول ۳۳
۲-۲- آماده سازی وسایل ۳۴
۲-۳- تهیه ی سوسپانسیون باکتری ۳۴
۲-۴- ضدعفونی کردن قطعات مرغ ۳۵
تحقیقات انجام شده در مورد : اثر تیمول، نایسین و اسید لاکتیک بر روی لیستریا مونوسایتوژنز ...