۸
۷-نتایج کارکنان
۵
۸-نتایج جامعه
۳
۹-نتایج کلیدی عملکرد
۷
۳-۷٫ روش تایید پایایی و روایی ابزارجمعآوری دادهها
ویژگیهای فنی پرسشنامه در پژوهش حاضر در دو بخش روایی و پایایی به شرح زیر مورد بررسی قرار گرفته است.
الف. روایی:
روایی از واژهی روا به معنای جایز و درست گرفته شده است و روایی به معنی صحیح و درست بودن است (خاکی، ۱۳۹۰، ص. ۱۳۲). منظور از روایی ابزار اندازه گیری این است که مقیاس و محتوای سوالات مندرج در ابزار دقیقاً متغیرها و موضوع مورد مطالعه را بسنجد. روایی انواعی دارد که یکی از مهمترین آنها عبارتند است از:
روایی محتوا[۳۱]: روایی محتوا اطمینان میدهد که ابزار مورد نظر به تعداد کافی پرسشهای مناسب برای اندازه گیری مفهوم مورد سنجش را در بر دارد. هر قدر عناصر مقیاس گستردهتر و قلمرو مفهوم مورد سنجش را بیشتر در بر گیرند، روایی محتوا بیشتر خواهد بود.
در پژوهش حاضر ، روایی محتوای ابزار اندازه گیری یعنی پرسشنامه از طریق خبرگان مورد بررسی واقع شد و سوالات در چند مرحله اصلاح و بهبود یافتند.
ب. پایایی:
پایایی اشاره به این نکته دارد که یک وسیله اندازه گیری که برای سنجش متغیر و صفتی ساخته شد در شرایط مشابه در زمان یا مکان دیگر مورد استفاده قرار گیرد، نتایج مشابهی از آن حاصل شود (سرمد و همکاران، ۱۳۹۰، ص. ۱۳۲). برای محاسبه پایایی شیوه های مختلفی به کار میرود از آن جمله میتوان به اجرای دوباره (روش باز آزمایی)، روش موازی (همتا)، روش تصنیف (دو نیمه کردن)، روش کورد ریچاردسون و ضریب آلفای کرونباخ اشاره کرد. از آنجاییکه روش آلفای کرونباخ، روشی است که در بیشتر تحقیقات از آن استفاده میشود (Peterson, 1994)، در این پژوهش نیز به منظور اطمینان از پایایی اولیه پرسشنامه، پس از توزیع و جمع آوری پرسشنامه بین جامعه آماری به محاسبه آلفای کرونباخ پرداخته شد که طی این عمل پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت.
بالاتر بودن ضرایب کرونباخ از ۷/۰ تأیید کننده پایایی مناسب ابزار میباشد (مومنی و فعال قیومی، ۱۳۸۹، ص۲۱۲). همچنین قابل ذکر است که ضریب آلفای کرونباخ برای تمامی سوالات به صورت یکجا نیز محاسبه گردید که نتیجه مقدار ۰٫۸۵ را نشان داد که این مقدار نشان دهنده ی این موضوع است که پرسشنامه از پایایی مناسب برخوردار است .
۳-۸٫ روش های تجزیه و تحلیل داده ها
برای اتخاذ تصمیم مناسب و یا نتیجه گیری ، اطلاعات جمع آوری شده باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد .تجزیه و تحلیل به عنوان فرایندی از روش علمی ، یکی از پایه های اساسی در روش تحقیق است. در پژوهش حاضر داده های بدست آمده با بهره گرفتن از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شده است.
تحلیل داده های بدست آمده از یک مطالعه پژوهشی یکی از مهمترین بخشهای آن است که دلیل موفقیت یا عدم موفقیت یک کار پژوهشی به آن بستگی دارد.
جهت تحلیل داده های جمع آوری شده از پرسشنامه از آمارهای توصیفی و استنباطی استفاده خواهد شد. آمارتوصیفی:ازآنجایی که این پژوهش ازنوع توصیفی است برای توصیف متغیرهای آن ازآمارتوصیفی مانند(فراوانی ،میانگین ،میانه واریانس و…….)استفاده شده است .
آمار استنباطی: روش تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها ( آزمون فرضیه مطابق توزیع نمونه گیری میانگین جامعه t استیودنت) می باشد در نهایت راهکارهای مناسبی در جهت بهبود وضع موجود فرایند (انجام اقدامات بهبود) ارائه گردیده است .
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
۱-۴-مقدمه
تجزیه و تحلیل داده ها فرایندی چند مرحله ای است که طی آن داده هایی که از طریق بکارگیری ابزارهای جمع آوری در نمونه (جامعه) آماری فراهم آمده اند، خلاصه، کدبندی و دسته بندی و در نهایت پردازش می شوند تا زمینه برقراری انواع تحلیلها و ارتباطها بین این داده ها به منظور آزمون فرضیه ها فراهم آید. در واقع تحلیل اطلاعات شامل سه عملیات اصلی میباشد: ابتدا شرح و آماده سازی داده های لازم برای آزمون فرضیه ها؛ سپس تحلیل روابط میان متغیرها؛ و در نهایت مقایسه نتایج مشاهده شده با نتایجی که فرضیه ها انتظار داشتند.در این فرایند داده ها هم از لحاظ مفهومی و هم از لحاظ تجربی پالایش میشوند و تکنیکهای گوناگون آماری نقش بسزایی دراستنتاج ها و تعمیم ها به عهده دارند.تجزیه و تحلیل داده ها برای بررسی صحت و سقم فرضیات برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق است، تجزیه وتحلیل اطلاعات از اصلی ترین و مهم ترین بخش های تحقیق محسوب میشود. داده های خام با بهره گرفتن از نرم افزار آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفاده کنندگان قرار میگیرند.
در این فصل برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده آمار تحلیلی به دو صورت آمار توصیفی و استنباطی مطرح شده است. در ابتدا با بهره گرفتن از آمار توصیفی، شناختی از وضعیت و ویژگی های جمعیت شناختی پاسخ دهندگان حاصل می شود و در ادامه در آمار استنباطی این تحقیق به بررسی وضعیت شاخص های ارائه شده در تحقیق توسط شاخص های مرکزی و پراکندگی پرداخته می شود.در گام پایانی به بررسی فرضیات تحقیق توسط آزمون تی پرداخته می شود.
۲-۴-آمار جمعیت شناختی
۱-۲-۴-جنسیت
در جدول۱-۴- میزان فراوانی جنسیت پاسخگویان و در صد فراوانی آنها ارائه شده است.بیشترین فراوانی مربوط با جنسیت مرد می باشد که ۶۹% تعداد نمونه را شامل می شوند.این گزارشات در شکل ۱-۴-نیز قابل مشاهده است.
جدول ۱-۴- میزان فراوانی جنسیت پاسخگویان
جنسیت
فراوانی
درصد فراوانی