فرضیه های تحقیق[۲]
فرضیه اصلی تحقیق:
بین سهم بازار و قدرت رقابتی کسب و کار رابطه معناداری وجود دارد .
فرضیه های فرعی:
بین سهم بازار و قدرت داراییها کسب و کار رابطه معناداری وجود دارد .
بین سهم بازار و شایستگی های کسب و کار معناداری وجود دارد
بین سهم بازار و قوت نام تجاری کسب و کار رابطه معناداری وجود دارد .
بین سهم بازار و رضایت مشتری از کسب و کار رابطه معناداری وجود دارد .
بین سهم بازار و دسترسی به منابع سرمایه گذاری در کسب و کار رابطه معناداری وجود دارد .
بین سهم بازار و سودآوری کسب و کار رابطه معناداری وجود دارد .
بین سهم بازار و نوآوری در کسب و کار رابطه معناداری وجود دارد .
بین سهم بازار و قدرت توزیع کسب و کار رابطه معناداری وجود دارد.
استفاده کنندگان از نتایج تحقیق
۱-این تحقیق در گروه صنعتی بهمن به انجام رسیده است ، بنا بر این می توان اذعان نمود که مهمترین استفاده کننده از نتایج این تحقیق ، گروه بهمن می باشد.
۲-سایر گروه های صنعتی و واحد های تولیدی که به خصوص در صنعت خودرو و ماشین سازی فعالیت دارند ، می توانند از نتایج این تحقیق استفاده کنند.
۳-محققین و کارشناسانی که پیرامون موضوع عوامل بازار ، مدیریت استراتژیک و تاثیر آن بر سهم بازار به مطالعه می پردازند.
قلمرو تحقیق[۳]
قلمرو محقق در انجام این تحقیق از لحاظ مکانی ، زمانی و موضوعی تفکیک شده اند که در برخی موارد بر نتایج حاصل از این تحقیق تاثیر گذار بوده اند . اهم این موارد عبارتند از :
قلمرو موضوعی
قلمرو موضوعی این پژوهش مدیریت بازاریابی و مدیریت استراتژیک است.
قلمرو مکانی
این تحقیق در گروه بهمن به انجام رسیده است و نتایج آن مربوط به همین شرکت است.البته با در نظر گرفتن سطحی از خطا، می توان نتایج آن را به سایر تولید کنندگان خودرو نیز تعمیم داد.
قلمرو زمانی
زمان جمع آوری داده ها در این تحقیق به بازه زمانی اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲ تا شهریور ماه ۱۳۹۲ می باشد که محدود زمانی توزیع پرسشنامه ها می باشد.
جامعه آماری و روش گردآوری و تجزیه تحلیل اطلاعات
در این تحقیق به منظور تهیه مطالب نظری از طریق کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی اقدام به تهیه مطالب و منابع مورد نیاز گردیده و با بهره گرفتن از اطلاعات بدست آمده و مطالعه عملی و بهره گیری از مطالعات نظری اقدام به طراحی پرسشنامه خواهد شد که پرسشنامه وسیله اصلی گردآوری اطلاعات می باشد.
این تحقیق در شرکت خودرو سازی بهمن به انجام می رسد بنا بر این جامعه آماری عبارتند از کارشناسان و مدیران این واحد صنعتی که با توجه به محدود بودن جامعه از لحاظ تعداد، محقق سعی کرده است نمونه حداکثری از میان آنها انتخاب نماید.
محدودیت ها و مشکلات تحقیق
از جمله مشکلات و محدودیتهای این تحقیق ، موارد زیر را می توان ذکر نمود:
دشواری دسترسی به کارشناسان و پاسخگویان گروه بهمن
عدم همکاری برخی از کاربران و پاسخگویان
جدید بودن و تجربه پایین شرکتهای ایرانی در استفاده از ابزار های مدیریت پورتفولیو شرکتهای چند منظوره (ماتریس های بوستون و ماتریس جنرال الکتریک )
نتیجه گیری و خلاصه فصل
در این فصل ابتدا مفاهیم پایه ای برای آشنایی با موضوع رساله بیان شد.مفاهیم اولیهای که دراین رساله از آنها استفاده شده است عبارتند از سهم بازار ، قدرت رقابتی ،ماتریس جنرال الکتریک و ماتریس بوستون که مورد بحث قرار گرفتند. در ادامه مساله و سوالات تحقیق تبیین گردید و فرضیات تحقیق مشخص شدند. ۱۰ فرضیه تحقیق به تشریح تاثیرات ابعاد مختلف قدرت رقابتی بر سهم بازار می پردازد ، فرضیات به گونه ای تعریف شده اند که عواملی که به طور مستقیم و غیر مستقیم می توانند بر سهم بازار تاثیر گذار باشند لحاظ گردند. در ادامه این فصل به بررسی اهداف و ضرورت تحقیق پرداخته شده است و سپس نو آوری تحقیق مورد بررسی قرار گرفته و در انتها نیز انواع مفاهیم بکار رفته در فرضیه ها تعریف و تبیین گردید .در فصل بعد ادبیات موضوع و سوابق پیشین تحقیق بیان و انواع روش های ارزیابی پورتفولیو مورد بررسی قرار می گیرد.
فصل دوم
ادبیات تحقیق
مقدمه
در این فصل ابتدا تعاریف مربوط به سهم بازار و قدرت رقابتی و تئوری های مرتبط بررسی شده است سپس شرکتهای هولدینگ مورد مطالعه قرار گرفته شده و گروه بندی هریک ذکر شده است. در ادامه انواع سیستم های کنترلی هولدینگ بر شرکتهای تابعه مورد بحث قرار گرفته است. سپس روش ارزیابی پورتفولیو برای ریسک های عینی و ذهنی و مدیریت ریسک عملیاتی تشریح شده و در پایان فصل نیز انواع مدل های ارزیابی پورتفولیو از جمله مهمترین آنها مدل جنرال الکتریک و مدل بوستون توضیح داده شده و سوابق آن مورد بررسی قرار گرفته است اند.
سهم بازار