توضیحات مرتبط با قیود (۳-۲۲) تا (۳-۲۸) در بخش (۳-۲-۲) آورده شده است. قیود (۳-۲۹) تا (۳-۳۱) نیز بیان می کند که نقطه کار ژنراتور باید درون منحنی قابلیت ژنراتور سنکرون قرار گیرد.
-
- قیود مربوط به تعیین قیمتهای تسویه بازار توان اکتیو و راکتیو
(۳-۳۲)
(۳-۳۳)
(۳-۳۴)
(۳-۳۵)
(۳-۳۶)
همانطور که اشاره شد قیمتهای تسویه بازار برابر با بالاترین قیمت در بین واحدهای پذیرفته شده میباشد. قید (۳-۳۲) نشاندهنده قیمت تسویهی بازار در بازار توان اکتیو میباشد. توضیحات مرتبط با قیود (۳-۳۳) تا (۳-۳۶) نیز در بخش (۳-۲-۲) بیان شده است.
-
-
-
- اجرای همزمان بازار توان اکتیو و راکتیو
-
-
همانطور که در فصل اول اشاره گردید؛ توان اکتیو و راکتیو از طرق گوناگون همانند معادلات پخشبار، محدودیت جریان خطوط شبکه و نیز منحنی قابلیت ژنراتور سنکرون باهم ارتباط تنگاتنگی دارند؛ بنابراین اجرای جداگانه بازارهای توان اکتیو و راکتیو راه حل بهینه را نتیجه نخواهد داد. بدین منظور در این بخش از پایان نامه بازار همزمان توان اکتیو و راکتیو اجرا میگردد. تابع هدف در بازار همزمان، حداقلسازی هزینه های تولید توان اکتیو و راکتیو میباشد. نکتهای که در بازار همزمان باید به آن توجه کرد در ارتباط با رابطه هزینه فرصت از دست رفته در بازار همزمان میباشد که در ادامه ارائه میگردد.
-
-
-
-
-
- هزینه فرصت از دست رفته در بازار همزمان
-
-
-
-
در بازار همزمان نیز مشابه بازار مجزای انرژی و توان راکتیو، اگر خروجی توان اکتیو واحدی در بازار همزمان کمتر از خروجی آن واحد در بازار انرژی تنها باشد، به واحد مذکور هزینه فرصت از دسترفته تعلق میگیرد. از آنجایی که در ساختار ارائه شده توسط خانم ژانگ هزینه فرصت با بهره گرفتن از ضریب که توسط خود تولیدکنندگان توان راکتیو ارائه می شود تعیین میگردد، ممکن است ارائهدهندگان توان راکتیو هزینه فرصت بالایی را پیشنهاد دهند و در نتیجه سبب افزایش هزینهها گردند. به این علت در این مطالعه رابطه هزینه از دست رفته به صورت متفاوت با رابطهای است که در بازار مجزای توان راکتیو ارائه گردید.
در مرجع [۶۴] هزینه فرصت ژنراتورها با توجه به اختلاف تولید توان اکتیو ژنراتور در بازار همزمان و بازار جداگانه توان اکتیو و همچنین اختلاف قیمت تسویه توان اکتیو در این بازارها محاسبه شده است. به نحوی که چنانچه ژنراتور بعلت فروش توان راکتیو در بازار همزمان، فرصت فروش توان اکتیو را نسبت به زمانی که در بازار مجزای توان اکتیو شرکت کند، از دست بدهد کلیه هزینههایش ناشی از این ضرر جبران شود. بنابراین تابع هزینه فرصت(LOC[32]) یک واحد عبارتست از اختلاف سود تولید توان اکتیو در بازارهای جداگانه و همزمان. اما نکتهای که به این ساختار باید اضافه کرد این است که واحدی واجد شرایط برای دریافت هزینه از دست رفته است که توان راکتیو آن واحد در بازار همزمان افزایش داشته باشد و وارد ناحیه فرصت در این بازار شده باشد. بعبارت دیگر برای دریافت هزینه از دست رفته، باید کاهش توان اکتیو یک واحد در بازار همزمان ناشی از افزایش توان راکتیوش در این بازار باشد.
بدین ترتیب ساختار پرداخت LOC بصورت زیر اصلاح میگردد:
(۳-۳۷)
در رابطه (۳-۳۷) و بترتیب سود واحدu متصل به گره iام در بازار مجزا و همزمان توان اکتیو میباشد و از روابط زیر بدست می آید:
(۳-۳۸-۱)
(۳-۳۸-۲)
در رابطه بالا هزینه مرزی پیشنهادی ژنراتور برای تولید توان اکتیو، قیمت تسویه بازار توان اکتیو در بازار جداگانه و قیمت تسویه بازار توان اکتیو در بازار همزمان است. همچنین و تولید واحد uام متصل به باس iام به ترتیب در بازارهای جداگانه و همزمان توان اکتیو است. ذکر این نکته ضروری است که فقط به ژنراتورهایی که در بازار جداگانهی توان اکتیو برنده میشوند هزینه فرصت پرداخت میگردد.
با توجه به مطالب ذکرشده، نحوه پرداخت هزینه از دست رفته اصلاح شده در این مطالعه، بصورت شکل (۳-۱) نشان داده می شود.
No
No
Yes
Yes
شکل(۳-۱) بلوک دیاگرام نحوه پرداخت هزینه از دست رفته به واحدها