فرض برابری واریانسها
.۱۰۱
.۷۵۱
.۵۷۷
۳۸۲
.۵۶۴
.۴۹۲۱۹
.۸۵۲۳۵
-۱٫۱۸۳۶۹
۲٫۱۶۸۰۷
فرض نابرابری واریانسها
.۵۸۹
۲۶۸٫۵۵۳
.۵۵۶
.۴۹۲۱۹
.۸۳۴۹۴
-۱٫۱۵۱۶۷
۲٫۱۳۶۰۵
با توجه به اینکه نتایج آزمون لون بزرگتر از ۰۵/۰ است (۱۰۱/۰ = P)، با فرض برابری واریانسها نتایج ردیف اول تفسیر میشود. همانگونه که نتایج نشان میدهد مقدار t مشاهده شده (۵۷۷/۰= tob) با درجه آزادی (۳۸۲= df) در سطح معناداری ۵۶۴/۰ از مقدار t جدول کوچکتر است. بدین ترتیب فرضیه صفر مبتنی بر عدم تفاوت بین دو گروه کاربران واتسآپ و کسانی که از واتسآپ استفاده نمیکنند در میزان آگاهی از حقوق شهروندی تایید میشود و فرض پژوهش رد میگردد بنابراین میتوان چنین نتیجه گرفت که استفاده از نرمافزار واتسآپ تلفن همراه در میزان آگاهی از حقوق شهروندی افراد تفاوتی ایجاد نمیکند.
فرضیه سوم:
بین میزان استفاده از نرمافزار وایبر تلفن همراه با میزان آگاهی از حقوق شهروندی رابطه معنیدار وجود دارد.
برای بررسی این فرضیه با توجه به سطح اندازهگیری فاصلهای برای هر دو متغیر استفاده از نرمافزار وایبر و میزان آگاهی از حقوق شهروندی و همچنین از آنجایی که توزیع دادهها نرمال بوده از ضریب همبستگی پیرسون که یک آماره پارامتری است استفاده شده که نتایج آن در جدول زیر ارائه میشود.
جدول شماره ۴-۳۸: همبستگی بین میزان استفاده از نرمافزار وایبر تلفن همراه و میزان آگاهی از حقوق شهروندی
متغیرها
نوع همبستگی
میزان همبستگی
مجذور R (R2)
جهت همبستگی
سطح معنی داری
میزان استفاده از نرمافزار وایبر و میزان آگاهی از حقوق شهروندی
پیرسون
۲۷۷/۰-
۰۷۷/۰
منفی
۰۰۳/۰
با توجه به جدول بالا ضریب همبستگی بین میزان استفاده از نرمافزار وایبر تلفن همراه و میزان آگاهی از حقوق شهروندی ۲۷۷/۰- به دست آمده است که این میزان همبستگی در سطح ۰۰۳/۰ معنادار است. از آنجایی که جهت همبستگی منفی است میتوان چنین نتیجه گرفت که افزایش استفاده از نرمافزار وایبر موجب کاهش آگاهی از حقوق شهروندی میشود در نتیجه فرضیه سوم تحقیق مبنی بر وجود رابطه بین این دو متغیر تایید میشود.
همچنین ۰۷۷/۰ درصد از آگاهی از حقوق شهروندی توسط میزان استفاده از نرمافزار وایبر پیشبینی میشود.
برای بررسی دقیقتر نقش استفاده از نرمافزار وایبر تلفن همراه و میزان آگاهی از حقوق شهروندی فرضیه سوم را طوری دیگری مطرح و آزمون کردهایم که نتایج آن به شرح زیر است: