ساخت کتابخانه
۱۰
۹٫۵
کالبدی-زیرساختی
رسیدگی به دفع مناسب فاضلاب عمومی
۱۳
۵۴٫۲
۲۲
۱۱٫۶
آسفالت معابر
۱۱
۴۵٫۸
سایر
ایجاد بستر اشتغال
۱۰
۵٫۳
۱۰
۵٫۳
نمودار شماره (۴-۷): درصد فراوانی نیازهایشهروندان صدرا در حوزه های گوناگون
با توجه به نمودار (۴-۷)، خواسته های شهروندان در راستای بهبود رضایت و افزایش کیفیّت زندگی شهری برآورد شده است. خواسته های مبتنی بر نیاز شهروندان حوزه خدمات شهری تفاوت چشمگیری نسبت به سایر حوزه ها دارد. نیازهای مدیریتی، فرهنگی- اجتماعی و کالبدی – زیرساختی به تفکیک حدود ۳۰ درصد خواسته های شهروندان را تشکیل میدهد.
نمودار شماره (۴-۸): درصد فراوانی نیازهایشهروندان صدرا در حوزه های گوناگون
در نمودار (۴-۸)، نیازهای خدمات شهری با ۷۱٫۶ درصد، خدمات درمانی با ۴۶٫۸ درصد و فرهنگی- اجتماعی با ۴۲٫۶ درصد، اولویت نیازهای شهروندان عالیشهر است.
نمودار شماره (۴-۹ ): مشکلات شهرهای جدید عالیشهر و صدرا
بررسی تطبیقی مشکلات شهروندان نشان داد؛ میزان مشکلات خدمات شهری در عالیشهر با ۶۸٫۹ درصد نسبت به صدرا با ۵۲٫۱ درصد بیشتر است. در بعد کالبدی- زیرساختی نیز مشکلات عالیشهر با ۴۵٫۳ درصد نسبت به صدرا با ۴۱٫۱ درصد بیشتر است اما، مشکلات حوزه خدمات درمانی و امور مدیریتی در صدرا بیشتر از عالیشهر است.
نمودار شماره (۴-۱۰ ): نیازهای شهرهای جدید عالیشهر و صدرا
با توجه به داده های به دست آمده حاصل از پیمایش، میزان خواسته های مربوط به امور مدیریتی، خدمات شهری و کالبدی- زیرساختی در صدرا در مقایسه با عالیشهر و خواسته های خدمات درمانی و فرهنگی اجتماعی در عالیشهر در مقایسه با صدرا، بیشتر است.
۴-۳- آمار استنباطی
در این قسمت فرضیاتی که در مبانی نظری در فصل دوم در قالب مدل تحقیق مطرح شدند، با آزمونهای معتبر آزموده می شود. آزمونهای مورد استفاده در این قسمت، آزمونT دونمونه مستقل؛ برای آزمودن تفاوت میانگین گروه ها ( شهر صدرا و عالیشهر)، ضرایب رگرسیون خطی برای تجزیه و تحلیلهای دو متغیره و در نهایت تحلیل مسیر در تجزیه و تحلیلهای چندمتغیره است. معمولاً در سنجش موضوعات و متغیرهای اجتماعی و در نتیجه تحلیل روابط میان آنها سعی می شود که سطح سنجش را بالاتر ببرند تا با دقت بیشتری بتوان به تحلیل روابط پرداخت (علیزاده،۱۳۸۷: ۸۳). در این پژوهش نیز سعی بر آن بوده است متغیرها حداقل در سطح سنجش فاصلهای سنجیده شوند.
۴-۳-۱- تفاوت میانگینها
به منظور ارزیابی متغیرهای مورد نظر (هویّت شهری، تعلّق مکانی، احساس امنیّت، سرزندگی شهری، سرمایه اجتماعی و رضایت از کیفیّت زندگی شهری)، به دلیل اینکه دو گروه مورد بررسی (شهروندان صدرا و عالیشهر) از هم مستقل است، از آزمون مقایسه میانگینهای مربوط به دو گروه مستقل (T دو نمونه مستقل) استفاده شده است. در مقایسه میانگینها، به سؤالات ذیل پاسخ داده می شود:
سؤال اول: آیا بین میانگین نمرات هویّت شهری در شهر صدرا و عالیشهر تفاوت وجود دارد؟
سؤال دوم: آیا بین میانگین نمرات احساس امنیت اجتماعی در صدرا و عالیشهر تفاوت وجود دارد؟
سؤال سوم: آیا بین میانگین نمرات تعلّق مکانی شهروندان در صدرا و عالیشهر تفاوت وجود دارد؟
سؤال چهارم: آیا بین میانگین نمرات سرزندگی شهری در صدرا و عالیشهر تفاوت وجود دارد؟
سؤال پنجم: آیا بین میانگین نمرات سرمایه اجتماعی در صدرا و عالیشهر تفاوت وجود دارد؟
سؤال ششم: آیا بین میانگین نمرات رضایت از کیفیّت زندگی شهری در صدرا و عالیشهر تفاوت وجود دارد؟
جدول شماره (۴-۲۷): آزمونهای مقایسه میانگین متغیرمستقل و وابسته در دو شهر صدرا و عالیشهر