تابع هدف (million$)
۰
۳۲۶/۳-
با توجه به نتایج حاصل از بهینه سازی، مشاهده میشود که دو DG 300 کیلوواتی روی شین ۲۹ و ۳۲ قرار گرفته است. این DGها به همراه کلیدهای روی مکان کاندید ۱۹، ۲۱، ۲۳ و ۲۵ قادر به تشکیل جزیرههایی بر روی شاخه فرعی سوم میباشند. علاوه بر این حضور این DGها بر روی این شاخه فرعی، سبب کاهش تلفات و بهبود پروفیل ولتاژ میشود.
دو DG 300 کیلوواتی روی شاخه فرعی چهارم قرار میگیرد که میتواند به کاهش تلفات و بهبود پروفیل ولتاژ کمک کند. مکان DG 300 کیلوواتی که قابلیت دریافت دستور برای تغییر تولید را ندارد، روی شین ۱۳ تعیین شده است. همچنین کلیدهای روی مکان کاندید ۱ و ۲، با جداسازی ناحیه عیب پاییندستی امکان اتصال مجدد بارهای بالادستی به شبکه اصلی را فراهم میسازند.
پروفیل ولتاژ شبکه برای این مورد مطالعاتی در شکل ۴-۸ نشان داده شده است.
شکل ۴‑۸: پروفیل ولتاژ شبکه به ازای سطح بار پیک و در سال اول- مورد مطالعاتی دوم.
مورد مطالعاتی سوم
در این قسمت جایابی همزمان DG و کلید با درنظر گرفتن مدل بار وابسته به ولتاژ انجام گرفته است. در نظر گرفتن این مدل بار دو تأثیر عمده دارد. یکی از این تأثیرات مربوط به محاسبه تلفات توان و ولتاژ شینها میشود.. تأثیر دیگر مربوط به تشکیل جزایر است. انواع بارهای مختلف دارای هزینه ENS متفاوت هستند. به همین دلیل جزایر پیشنهادی به سمتی پیش میرود که بارهای با مقدار هزینه ENS زیاد در داخل جزایر قرار گیرند.
در این مورد فرض میشود در همه سال بار پیک در شبکه وجود دارد. به بیانی دیگر جنبه تغییرپذیری مقدار بارهای شبکه با زمان، نادیده گرفته میشود. حل این مسأله جایابی توسط الگوریتم ژنتیک صورت گرفته است که روند همگرایی آن در شکل ۴-۹ نشان داده شده است.
شکل ۴‑۹: روند همگرایی الگوریتم ژنتیک- مورد مطالعاتی سوم.
نتایج حاصل از جایابی برای این مورد مطالعاتی در جداول ۴-۱۶ و ۴-۱۷ آمده است.
جدول ۴‑۱۶: مکان واندازه بهینه DGها و کلیدها در مورد مطالعاتی سوم.
نام تجهیز
مکان بهینه
نوع DG
DG
۱۷
۱ (۳۰۰ کیلوواتی)
۳۰
۳ (۱ مگاواتی)
کلید
۱، ۲، ۱۰، ۱۹، ۲۲، ۲۴
-
جدول ۴‑۱۷: مقادیر تلفات، ENS و تابع هدف در مورد مطالعاتی سوم
مقادیر
حالت مبنا
حالت بهینه