.
در نتیجه، را میتوان به صورت زیر محاسبه کرد:
۲-۱۵
,
در آخرین تساوی، در نظر گرفته شده است. این امر را میتوان با بهره گرفتن از رابطه (۲-۱۴)، فرض (i) و کران دار بودن ها نشان داد. با بهره گرفتن از رابطه (۲-۱۴) و (۲-۱۵) و نامساوی چبیشف خواهیم داشت:
با ترکیب کردن نتایج بالا میتوان رابطه (۲-۱۳) را برای هر ثابت ، اثبات کرد. از آنجایکه و توابع محدب از هستند، بر اساس لم تحدب[۶۶] (Pollard (1991)) که در پیوست بدان اشاره شده است میتوان نتیجه گرفت که رابطه (۲-۱۳) به طور یکنواخت در ، برای هر مجموعه فشرده، برقرار است. همچنین، تحت فرض (iv) ، یک مینیممکننده یکتا به صورت با
برای دارد. با بهره گرفتن از تحدب و آخرین قسمت از اثبات قضیه ۱ در مقاله
( Pollard (1991))، میتوانیم نشان دهیم که میزان اختلاف مینیمم کننده ، که با نماد نشان داده می شود، با برابر با است. به عبارت دیگر و بنابر این و دارای توزیع مجانبی مشابه خواهند بود. توجه داشته باشید که را میتوان به عنوان تابعی از بازنویسی کرد که در این صورت به فرم
نوشته خواهد شد. از آنجایی که این تابع کمترین مقدار خود را در اختیار می کند، نتیجه میگیریم که است. اثبات برای حالت استقلال با ذکر این نکته که دارای توزیع مجانبی است کامل می شود.
حال به بررسی حالتی میپردازیم که در آن یک فرایند –وابسته باشد. روند اثبات، به استثنای چند بخش مهم، شبیه حالت استقلال است. ابتدا، فرض کنید یک فرایند -وابسته یکنواخت کراندار باشد. در این صورت:
تحت فرض (iii)، و بنا بر این، است. با بهره گرفتن از قضیه حد مرکزی برای فرایندهای –وابسته یکنواخت کراندار در ( Chung (2001)، قضیه ۱.۳.۷) که در پیوست بدان اشاره شده است، نتیجه میگیریم که دارای توزیع مجانبی است. علاوه بر آن، با توجه به اینکه:
,
است، بنابراین خواهیم داشت:
,
همچنین، با توجه به –وابسته بودن ، برای ، =۰ است. با ترکیب این نتایج با نامساوی کشی شوارتز میتوان نتیجه گرفت که:
ادامه اثبات شبیه حالت استقلال است.
در نهایت، حالتی را که چند رگرسور داریم مورد بررسی قرار میدهیم. بدون کم شدن از کلیت مساله فرض کنید باشد. برای اثبات اینکه توزیع توام و ، به صورت مجانبی نرمال است، کافی است را بررسی کنیم، که در آن مشابه در رابطه (۲-۱۲) تعریف شده است و به جای از استفاده میکنیم. نشان داده شد که، به صورت یکنواخت در ، است که در آن دارای توزیع مجانبی است. بنابراین، تنها کافی است را محاسبه کنیم.
با توجه به تعریف رابطه زیر را داریم:
که در آن است. با توجه به اینکه است، خواهیم داشت:
.
∎
تذکر ۲-۴