۳-۷روش انجام پژوهش ……………………………………………………………………………………..۲۱
۳-۸روش تجزیه و تحلیل اطلاعات …………………………………………………………………………۲۲
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل آماری
۴-۱مقدمه …………………………………………………………………………………………………….۲۴
۴-۲ تفسیر داده ها……………………………………………………………………………………………۴۲
۴-۲-۱ فرضیه اول …………………………………………………………………………………………۴۲
۴-۲-۲ فرضیه دوم …………………………………………………………………………………………..۲۵
۴-۲-۳ فرضیه سوم ……………………………………………………………………………………۲۶
۴-۲-۴فرضیه چهارم ……………………………………………………………………………………….. ۲۸
۴-۲-۵فرضیه پنجم …………………………………………………………………………………………..۲۹
۴-۲-۶ فرضیه ششم ………………………………………………………………………………………….۳۰
۴-۲- ۷ فرضیه هفتم …………………………………………………………………………………………۳۱
۴-۲-۸ فرضیه هشتم …………………………………………………………………………………………۳۲
۴-۲-۹ فرضیه نهم ……………………………………………………………………………………………۳۴
۴-۲-۱۰فرضیه دهم ………………………………………………………………………………………….۳۵
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
۵-۱ مقدمه……………………………………………………………………………………………………. ۴۱
۵-۲ بحث و تفسیر نتایج ……………………………………………………………………………………..۴۱
۵-۳نتیجه گیری ………………………………………………………………………………………………۴۵
۵-۴ پیشنهادات برخاسته از تحقیق ………………………………………………………………………… ۴۵
۵-۵ پیشنهادات برای تحقیقات بعدی……………………………………………………………………….. ۴۶
منابع و مآخذ ………………………………………………………………………………………………….۴۷
چکیده انگلیسی ۵۲………………………………………………………………………..
فهرست جدول ها
عنوان صفحه
۴-۱ جدول………………………………………………………………………………………………. ۲۴
۴-۲ جدول………………………………………………………………………………………………۲۵.
۴-۳جدول………………………………………………………………………………………………..۲۶
۴- ۴جدول……………………………………………………………………………………………….۲۸
۴-۵ جدول……………………………………………………………………………………………….۲۹
۴-۶ جدول……………………………………………………………………………………………….۳۰
۴-۷ جدول……………………………………………………………………………………………….۳۱
۴-۸ جدول……………………………………………………………………………………………….۳۳
۴-۹ جدول……………………………………………………………………………………………….۳۴
۴-۱۰جدول………………………………………………………………………………………………۳۵
۴-۱۱جدول………………………………………………………………………………………………۳۷
۴-۱۲جدول……………………………………………………………………………………….۳۷
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
۴-۱ نمودار………………………………………………………………………………………………….۳۸
۴-۲نمودار……………………………………………………………………………………………۳۹
چکیده
هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر تمرین استقامتی و مکمل سازی عصاره آبی دانه شنبلیله بر سطوح ویسفاتین و واسپین در رت های نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بود. مواد و روش ها : دیابت از طریق تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین (mg/kg60) به ۹۶ رت نر نژاد ویستار(وزن ۲۰۰-۲۵۰ گرم و سن ۱۲ هفته) ایجاد شد. رت ها به طور تصادفی به ۸ گروه تقسیم شدند:گروه تمرین استقامتی و شنبلیله با دوز g/kg74/1 (S-F1)،گروه تمرین استقامتی شنا (S)،گروه تمرین استقامتی و شنبلیله با دوز g/kg 0/87 (2S-F)،گروه تمرین استقامتی شنا و گلی بنکلامید(G-S)، گروه کنترل دیابتی ©، گروه شنبلیله با دوز g/kg 0/87(F1)، گروه شنبلیله با دوز g/kg 1/74 (2F) وگروه گلی بنکلامید(G). تمرین استقامتی به صورت شناکردن به مدت ۶ هفته ، هفته ای ۵ روز و روزی ۱ ساعت در یک تانک آب انجام شد. در هر وعده داروی گلی بنکلامید ، عصاره شنبلیله و محلول سالین به صورت خوراکی و با بهره گرفتن از روش گاواژ به آزمودنی ها خورانده شد. یافته ها : نتایج نشان داد که ترکیب تمرین استقامتی و عصاره آبی دانه شنبلیله با دوز g/kg 1/74 بر سطوح ویسفاتین پلاسما کاهش معنی دار دارد ولی ترکیب تمرین استقامتی و عصاره آبی دانه شنبلیله با دوز g/kg 1/74بر سطوح ویسفاتین پلاسما اثر معنی دار نداشت.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج ارائه شده در این پژوهش که نشان داد که تمرین استقامتی شناکردن و عصاره شنبلیله بر کاهش ویسفاتین موثر است پس می توان گفت که تمرین استقامتی و گیاه شنبلیله احتمالاً می توانند بعنوان پیشگیری یا روش درمان برای بیماری دیابت مطرح شوند.
واژگان کلیدی : دیابت ملیتوس ، تمرین استقامتی ، شنبلیله ، ویسفاتین ، واسپین
۱- ۱مقدمه
چاقی یک اختلال در حال رشد سریع در کشورهای صنعتی است که با مقاومت به انسولین ، نقص چربی،دیابت ملیتوس نوع ۲ و فشار خون زیاد همراه است ((Seeger & Et al,2008,247-251.
دیابت ملیتوس یک بیماری متابولیکی سیستمیک است و با افزایش قند خون مشخص می شود Et al,2010,1883-1892) & Rao) و منجر به نقص در ترشح انسولین ، مقاومت به انسولین یا هر دو می شود Zaheer Baquer & Et al , 2011,1-21)).
ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی با موضوع تاثیریک دوره تمرین استقامتی ومکمل سازی عصاره آبی دانه ...