با توجه به جدول فوق تفاوت معنی داری بین میانگین غلظت هورمون TSHدر گروه شاهد نسبت به گروه کنترل وجود ندارد زیرا مقدار p-valueبیشتر از ۰۵/۰ می باشد.
نمودار ۳-۳- نتایج مربوط به میانگین غلظت هورمون TSHدر گروه کنترل و شاهد
نقاط به صورت S.E±Mean نشان داده شده است. همان گونه که در نمودار فوق مشاهده می شود تفاوت معنی داری بین میانگین غلظت هورمون TSHدر گروه شاهد نسبت به گروه کنترل وجود ندارد.
جدول ۳ -۴- مقایسه میانگین غلظت سرمی هورمون TSHدر گروه های تجربی
Sig(2-tailed)
میانگین± انحراف معیار
N
گروه TSH
-
۱۳/۰±۹۲/۳
۸
کنترل
۶۰۰/۰
۱۷/۰±۸۲/۳
۸
تجربی ۱
۰۵۷/۰
۱۵/۰±۵۴/۳
۸
تجربی ۲
۰۰۱/۰≤
۰۸/۰±۱۲/۳
۸
تجربی ۳
با توجه به جدول فوق کاهش معنی داری در میانگین غلظت هورمون TSHدر گروه تجربی ۳ در سطح (۰۰۱/۰P≤) نسبت به گروه کنترل وجود دارد.
نمودار ۳-۴- نتایج مربوط به میانگین غلظت هورمون TSHدر گروه های تجربی
داده ها به صورت S.E±Mean نشان داده شده است. در نمودار فوق کاهش معنی داری در میانگین غلظت هورمون TSHدر گروه تجربی ۳ درسطح (۰۰۱/۰P≤)نسبت به گروه کنترل وجود دارد به طوری که *** نشان دهنده تفاوت معنی دار در سطح (۰۰۱/۰P≤) می باشد.
۳-۳- تاثیر عصاره برگ گیاه ترخون بر غلظت پلاسمایی هورمون T₄
ابتدا فرضیه برابری میانگین غلظت هورمون T₄را در گروه کنترل و شاهد، بااستفاده ازآزمون پارامتری T-test بررسی می کنیم. با توجه به این که اختلاف معنی داری در مقایسه این دو گروه وجود ندارد لذا دیگر گروه ها را با گروه کنترل مقایسه می کنیم. بدین صورت که با استفاده ازآزمون پارامتریANOVAو تست LSDمیانگین غلظت هورمون T₄را در گروه کنترل با گروه های تجربی ۱ (عصاره ترخون mg/kg50) و تجربی ۲ (عصاره ترخون mg/kg100) و تجربی۳(عصاره ترخون mg/kg200) مقایسه می کنیم.با توجه به اینکه سطح معنی داریP- valueاز ۰۵/۰کمتر میباشد، بنابراین اختلاف معنی داری بین میانگین غلظت هورمون T₄درگروههای فوق وجوددارد. به عبارتی افزایش معنی داری در میانگین غلظت هورمون T₄در گروه تجربی ۲و۳ نسبت به گروه کنترل وجود دارد. در دیگر گروه ها تفاوت معنی داری در میانگین گروه ها وجود ندارد.
جدول ۳-۵ مقایسه میانگین غلظت سرمی هورمون T₄در گروه های کنترل و شاهد
P-value