بله
بله
کرنش حرارتی
تغییرات درجهحرارت
بله
نه-الف
نه-الف
بله
کرنش خزشی
اثرات
ریولوژیک
نه-ث
نه-پ
نه
بله
چروکیدگی
بله-ث
نه-ت
نه-ت
بله
منابع دیگر
الف: فقط حداقل خزش: درصد کوچکی از کرنش الاستیک(اگر باشد).
ب: به تقویت ماده بستگی دارد: معمولا کامپوزیتهای تقویت شده با شیشه و کربن, تغییرشکل پلاستیک کوچکی دارند(اگر باشد).
پ: به ماتریس بستگی دارد.
ت: در عمل صرفنظر میشود.
ث: چروکیدگی اساسا به تغییرات رطوبت وابسته است.
در معادله(۴-۵) ممکن است بعضی از کرنشها(برای مثال انقباض در فولاد) برابر صفر باشند.
کرنش سازهای
روابط تنش-کرنش ترم کوتاه بطور متداول در مواد سازنده استفاده شده و مواد الاستیک پلاستیک خطی(فولاد، کامپوزیت، آنالیز ساده شده بتن و الوار چوبی) و غیرخطی(آنالیز پیچیده بتن و چوب تحت فشار) را دربر میگیرد. نمونههایی از تنش-کرنش ترم کوتاه خطی و غیرخطی در شکل(۴-۳) ارائه شده است.
شکل ۴‑۳: روابط تنش کرنش ترم کوتاه بین مواد الاستیک پلاستیک .الف)خطی.ب)غیرخطی.[۵]
از آنجایی که رابطه الاستیک پلاستیک در مواد سازنده، خطی در نظر گرفته میشود(به جز مواردی که مدل پیچیدهتری لازم است)، آنالیز ارائه شده در این تحقیق نیز بر اساس مدل خطی میباشد. آنالیز پیچیده فراتر از این پروژه بوده اما میتواند بطور مشابه با اصول ارائه شده در این بخش انجام شود. اگر روابط بین کرنش و تنش تک محوری بوسیله قانون ذیل بدست بیاید، ماده از خود رفتار خطی به نمایش میگذارد[۲۷,۶۷].
که تنش, کرنش سازهای، مدول یانگ, کرنش تسلیم، تنش نهایی[۱۴۶] و کرنش نهایی میباشند. معادله بالا بطور گرافیکی در شکل((۴-۳)الف) ارائه شده است. کرنش الاستیک برگشتپذیر میباشد، یعنی اگر بارگذاری برداشته شود، کرنش الاستیک حذف میشود، اما کرنش پلاستیک برگشتناپذیر است, یعنی در صورت برداشتن بارگذاری، همچنان باقی می ماند. کرنش تسلیم محدوده بین کرنش الاستیک و پلاستیک مواد را نشان میدهد، یعنی اگر کرنش یک ماده پایینتر از کرنش تسلیم باشد، ماده در حالت الاستیک بوده و اگر بیشتر شود ماده در حالت الاستیک-پلاستیک میباشد.