تصاویر: پروژه Edouard François’ Gurgaon 71 Fuses منبع: Inhabitat.com
فضاهای بزرگ با ارتفاعی دو برابر از سنگ مرمر و چوب ساخته شده است، اما همچنین با پایبندی به اصول – واستو - یک آموزه باستانی در مورد نحوه قوانین طبیعت تحت تاثیر اماکن انسانی قرار می گیرد.
Vastu shastra, گاهی اوقات به عنوان علم ساخت و ساز شناخته می شود، که بر عناصر جهت دار متکی می باشد و معمولاً به معماری معابد هندو محدود می شود. تفسیر مدرن از اصول اینگونه طراحی بدان معنی است که فضا در هر سکونت برای محراب خدایی محفوظ می گردد، همراه با در نظر گرفتن مناسب برای جریان ساکنین، و میهمانان و خدمات در سراسر خانه فراهم می کند.
از ویژگی های آن ابرهای سبز است، ضمیمه های آپارتمان ها که شامل یک اتاق نشیمن، توالت و ۱۰۰ متر مربع تراس است که بیش از ۵ متر است که برای درختان نیز بلند است. و می تواند در بالاترین برج ها یافت شود، و قابل دسترس از طریق آسانسورهای خصوصی در داخل آپارتمان ها باشد. ابرهای سبز فضایی را ارائه می دهند که گل ها و سبزی های ارگانیک را می توان کشت کرد، یا جایی برای پناه از گرما در روز های بسیار گرم می باشد.
تصاویر: پروژه Edouard François’ Gurgaon 71 Fuses منبع: Inhabitat.com
ساکنان از طریق یک عرصه وسیع که غرق در نور طبیعی و پر از پوشش گیاهی است وارد آپارتمان می شوند. این عرصه پارکینگ را زیر استخر شنا پنهان می کند، که همچنین دسترسی هایی را به کلوپ ها، فضاهای تجاری، و دیگر خدمات با یک طبقه چوبی ارائه می دهد.
نمونه موردی (۴): Peruri 88: MVRDV Unveils Sprawling Green-Roofed
این پروژه یک برج شهری در جاکارتای اندونزی است. این شهر عمودی چند لایه، مجموعه ای از چند ساختمان مختلف کنار هم در زوایای مختلف است که وسایل رفاهی و آسایش خانه را با باغ های سر سبز در آسمان به تعادل می رساند.
در نگاه اول، به نظر می رسد که معماری آن از ساختمان های مختلفی است که به یکدیگر متصل شده اند. این شهر کوچک شامل آپارتمان ها، هتل ها، مغازه ها، سینما، مسجد، سالن اجتماعات و فضای سبز با شکوه در تمامی ارتفاعات می باشد. این شهر عمودی بر روی یک پیلوت تجاری طراحی شده است.
تصاویر: پروژه Edouard François’ Gurgaon 71 Fuses منبع: Inhabitat.com
افزایش فضاهای تجاری تا ۴ طبقه در جهت حمایت از فضاهای مسکونی و اداری است. جاکارتا یک شهر پر جمعیت و نیاز به فضای سبز و پارک دارد، بنابراین معماران باغ ها، استخر شنا و تراس های سبز در سراسر ساختار مجموعه گنجانده و ترکیب می شوند.
۴-۲- استراتژی های پایداری اجتماعی در داخل محوطه های مسکونی
آنچه که از بررسی و ارزیابی اجتماعی در شناسایی نیازهای بالقوه برای زیرساخت های اجتماعی، در جهت رسیدن به اهداف پایداری اجتماعی در مجتمع های مسکونی از مطالعات موردی گرفته می شود. نیازهای بالقوه براساس پیش بینی اندازه و ویژگی های جمعیت جدید مسکونی و فرصت هایی برای مقابله با کمبود زیرساخت های اجتماعی موجود در منطقه پیشنهاد می دهند که عبارتند از:
مغازه های راحتی محله
فضاهای عمومی برای ملاقات و گردهمایی
مهدکودک برای کودکان زیر دو سال
فرصت های تفریحی برای جوانان و ساکنین
ارتقا ایمنی و امنیت
مدیریت سر و صدا و اثرات ترافیک
ارتقا سلامت و ترویج رفاه ساکنین
بهینه کردن ارتباطات و دسترسی ها
ارتقا یکپارچگی و انسجام اجتماعی
مغازه های راحتی محله