عدم برنامه ریزی پایداری اجتماعی شامل موارد زیر است:
فقدان یک فرایند رسمی یا چارچوب،
فقدان تحقیق بروی موضوع؛
کمترین درک و بیشتر نا دیده گرفتن سه حوزه پایداری؛
پر هزینه، دراز مدت، پیچیده
چرخه حکومت و تغییرات؛
نتایج رسمی، اندازه گیری نمی شوند.
زمان کم و درک درستی از مشکلات اجتماعی؛ مشکلاتی که تنها برای مدد کاران اجتماعی است.
تغییرات آماری جمعیت، مشارکت و دسترسی؛ هویت، حس مکان و فرهنگ؛ بهداشت و امنیت؛ اختلاط و یکپارچگی اجتماعی؛ سرمایه اجتماعی؛ رفاه و کیفیت زندگی.
کیفیت زندگی (فرصت های مسکن مقرون به صرفه؛ نتایج سلامت روانی و ذهنی؛ توسعه فرصت های مهارتی و آموزشی؛ دسترسی به حمل و نقل عمومی؛ تامین نیاز های اساسی؛ ایمنی و امنیت؛ دسترسی به تسهیلات.
عدالت (کمک به کنترل بیشتر بر روی زندگی اجتماعی؛ شناسایی و پاسخگویی نیازهای مردم.
تنوع (شناسایی گروه های مختلف بزرگسالان، جوانان، کاربران سایت و پاسخگویی به نیازهای آنها؛ پذیرفتن دیدگاه های متنوع، باورها و ارزش ها؛
انسجام اجتماعی (کمک به توسعه احساس تعلق؛ افزایش مشارکت در فعالیت های اجتماعی، دسترسی به موسسات و بخش های عمومی؛ ایجاد ارتباط بین گروه ها؛ تشویق کارهای گروهی و حمایت از دیگران
دموکراسی (پروژه برای طیف متنوعی از مردم و مشارکت در فرآیندهای تصمیم گیری؛
Sung Heui Cho, Tae Kyung Lee (2011)
آپارتمان های بلند مرتبه با تراکم جمعیت بالا
جوامع پایدار به عنوان مکانی که در آن مردم می خواهند زندگی و کار کنند، تعریف شده اند. جوامع پایدار پاسخگوی نیازهای متنوع ساکنین خود هستند و نسبت به محیط و کمک به ایجاد زندگی با کیفیت بالا حساس، امن و فراگیر هستند؛ و به خوبی برنامه ریزی و ساخته شده اند و در صدد اجرا و ارائه برابری فرصت ها و خدمات خوب برای همه هستند و در جهت بازسازی جوامع آپارتمانی در محیط های استثنایی از قبیل مجتمع های آپارتمانی بلند مرتبه با تراکم جمعیتی بالا ضروری است.
رضایت کاربر: ارزیابی محیط داخل ساختمان به طور مجزا از کارایی محیط مسکن با رضایت ساکنین در ارتباط نزدیک است و برای ایجاد یک جامعه پایدار برای آپارتمان هاست. هدف نهایی جوامع پایدار افزایش رضایت ساکنین است و شاخص ارزیابی نیز همان سطح رضایت ساکنین است. رضایتمندی ساکنین با روابط خوب خانوادگی، دوستی و طراحی محیطی مرتبط است. مشارکت ساکنین در فعالیت های اجتماعی در آپارتمان ها حس تعلق و در نتیجه فرهنگ جامعه پایدار را تشکیل می دهد. مشارکت شهروندان در فعالیت های اجتماعی باعث افزایش رضایت میان همسایه ها می شود و نقش مهمی در ساختن یک جامعه پایدار ایفا می کند. فعال شدن فضاهای جامعه به وسیله مسیرهای پیاده روی، پارک کوچک و باغ ها، مکان هایی در کنار آب، و امکانات ورزشی در فضای باز، استفاده از سونا و سالن ورزشی توسط ساکنین و… نقش معنی داری در توسعه جوامع پایدار در مجتمع های آپارتمانی بازی می کند.
مکان کار و زندگی، پاسخگویی به نیاز ساکنین، ایجاد زندگی با کیفیت بالا، ایمنی، برابری فرصت ها و خدمات،
ترکیبی از محیط های فیزیکی و اجتماعی؛
رضایت ساکنین، مشارکت ساکنین در فعالیت های اجتماعی : ۱- ایجاد حس تعلق ۲- ایجاد جامعه پایدار، فعال شدن فضاهای جامعه، تامین نیاز های زندگی؛
درک فیزیکی فرم های فضایی و افراد استفاده کننده ی آنها.
مشارکت در فعالیت های اجتماعی و گروهی
Alison Crompt,
Ant Wilson, (2011)
ساختمان های بلند مرتبه پایدار
توسعه پایدار : رویارویی نیازهای حال حاضر بدون به خطر انداختن توانایی نسل های آینده برای رفع نیازهای خود. توسعه پایدار دارای سه جزء است:
تاثیر محل در مورد مسائل اقتصادی (دسترسی به زمین، آلترناتیو های مسکن و کار، هزینه های زمین، هزینه های ساخت، هزینه منابع انرژی؛ کیفیت تحولات و مطلوبیت همسایه ها؛ انعطاف پذیری)
تاثیر مکان بر روی مسائل زیست محیطی (کیفیت زمین، تنوع زیستی، لینک های حمل و نقل برای کارگران ساختمانی، مواد، ساکنین و بازدید کنندگان ساختمان، تراکم ترافیک، کیفیت هوا، انرژی مورد نیاز، فرصت برای یافتن منابع انرژی)
تاثیر محل در مورد مسائل اجتماعی (بهداشت و ایمنی، کیفیت محیط داخل ساختمان، درجه ای از کنترل بر محیط داخل ساختمان، تاثیر بر همسایگان)
ساختمان بلند مرتبه پایدار هیچگونه آلودگی به هوا، زمین و آب وارد نمی کند و می تواند درتمام عمر طراحی خود از لحاظ اقتصادی تامین کننده باشد و تاثیر مثبتی بر جامعه محلی بگذارد.
در ساختمان های بلند مرتبه پایدار سطح سلامت و ایمنی ساکنین و بازدید کنندگان و همسایگان افزایش می یابد.
جنبه های مثبت مربوط به یک حس خوب در تمام ساختمان ها در دسترس بودن نور روز و ارتباط با جهان خارج داشتن منظره خوب است.
ادراک خطر، می تواند یک عامل مهم در تأثیر بر رفاه ساکنان باشد. سوانح در ساختمان های بلند مرتبه:
ریسک پرتاب شدن مصالح افزایش می یابد.
مسائلی مانند آتش سوزی، زلزله، و یا شرایط آب و هوایی شدید نیز وجود دارد، البته این مسائل تنها به ساختمان های بلند مرتبه مربوط نیستند اما تعداد افرادی که در معرض خطر قرار می گیرند زیاد است.
توجه به سطوح بالا و رشد اقتصادی و اشتغال؛
حفاظت موثر از محیط زیست؛ استفاده عاقلانه از منابع طبیعی؛
پیشرفت های اجتماعی، که نیازهای همه را به رسمیت می شناسد. عدم ایجاد آلودگی موثر بر جامعه محلی
ارائه تسهیلات، استخدام و آموزش نیروی کار، تعامل با جامعه محلی، انتخاب سایت، ایده آل گرایی و استفاده از تکنولوژی،
استفاده از شبکه حمل و نقل، امکان تهیه و نگهداری غذا، سازگاری بیشتر با محیط، استفاده از خدمات بانکداری و فضاهای ورزشی، افزایش سطح سلامت و ایمنی، نور مطلوب روز و ارتباط با جهان خارج، کنترل محیط و افزایش رضایت
سوانح در ساختمان های بلند مرتبه
زلزله
باد
آتش سوزی و … .
۳-۱-۳- معماری با رویکرد پایداری اجتماعی
با تمرکز بر جنبه های جمعی زندگی اجتماعی، پنج بعد که مربوط به پایداری اجتماعی است شکل می گیرد که به قرار زیر است:
تعامل اجتماعی/ شبکه های اجتماعی در جامعه
مشارکت در گروه های جمعی در جامعه