۰.۰۰۲
آذرباییجان شرقی
۰.۰۱۹
چهارمحال
۰.۰۰۲
نمودار ۳-۳: درصد شرکتهای ریسندگی، رنگرزی و بافندگی در استان های مختلف
(منبع: لوح فشرد وزارت صنایع و معادن)
در این پژوهش از آنجایی که ۸۵ درصد از شرکت ها در استان های اصفهان، یزد، خراسان رضوی، قزوین، گلستان، مازندران، تهران، کرمان، زنجان، سمنان و گیلان قرار دارند، نمونه ها از این استان ها انتخاب گردید. بر اساس شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی، در شرکت های واقع در ۱۱ استان فوق پرسشنامه توزیع گردید.
۸-۳- ابزار و روش گردآوری دادهها
در این تحقیق ابتدا با کمک روش کتابخانهای، دادههای ثانویه مرتبط با تحقیق مشخص میشود. در روش کتابخانهای از مقالات معتبر داخلی و خارجی، کتابها، پایان نامهها و سایتهای علمی بهره گرفته شده است.
بعد از آن از روشهای میدانی برای جمع آوری اطلاعات استفاده میشود. در این مرحله با بهره گرفتن از نظرات خبرگان نمونه آماری اول، متغیرهای تحقیق مورد بررسی قرار میگیرد و سپس مدل تحقیق ایجاد میشود و جرح و تعدیل میشود. سپس پرسشنامهها تهیه میشود و به نمونه آماری خبرگان اول داده میشود تا نظرات اصلاحی خود را ارائه نمایند. پس از انجام اصلاحات، این پرسشنامه میان اعضای نمونه آماری خبرگان دوم توزیع میشود.
۹-۳- روایی و پایایی
۱-۹-۳- پایایی
پایایی به معنی ثبات و دقت واقعی ابزار اندازه گیری میباشد. یک آزمون زمانی دارای پایایی است که نمره واقعی آن دارای همبستگی بالایی باشد، یعنی اگر تحقیق مشابهی در زمان دیگری انجام شد، به نتایج مشابهی برسد (خاکی، ۱۳۸۲). در این تحقیق، شاخصهای پایایی ترکیبی(CR) و آلفای کرونباخ جهت بررسی پایایی پرسشنامه استفاده میشوند. لازمه تائید پایایی بالاتر بودن این شاخصها از مقدار ۷/۰ میباشد. فرمول آلفای کرونباخ به شرح زیر است:
a: آلفای کرونباخ، b: تعداد زیرمجموعه سؤالات پرسشنامه، si2: واریانس زیر آزمون i ام، s2 واریانس کل آزمون.
آلفای کرونباخ قسمتهای مختلف تحقیق در جدول ۶-۳ آورده شده است:
جدول ۶-۳ پایایی درونی تحقیق
ابعاد پرسشنامه
پایایی درونی
کل
۰.۹۷۴
توانمندسازها
۰.۹۲۹
عملکرد زنجیره تأمین
۰.۹۶۴
پایداری زنجیره تأمین
۰.۹۵۹
۲-۹-۳- روایی
روایی به معنای این است که پرسشنامه آن چیزی را اندازه بگیرد که برای آن طراحی شده است. روشهای مختلفی برای اندازه گیری روایی وجود دارد. در این تحقیق روایی سازه و تشخیصی بررسی می شود. روایی سازه برای بررسی اهمیت نشانگرهای انتخاب شده برای اندازهگیری سازهها به کار میرود. روایی تشخیصی[۵۴] نیز در تحقیق حاضر مورد نظر است. این شاخص به این معنا است که نشانگرهای هر سازه در نهایت تفکیک مناسبی را به لحاظ اندازهگیری نسبت به سازههای دیگر مدل فراهم آورند. به عبارت سادهتر هر نشانگر فقط سازه خود را اندازهگیری کند و ترکیب آنها بهگونهای باشد که سازهها به خوبی از یکدیگر تفکیک شوند.
۱۰-۳- روش تجزیه و تحلیل دادهها
در این مرحله ۴ گام طی میشود که در ادامه توضیح داده میشود.
۱-۱۰-۳- بررسی توصیفی، کفایت نمونه گیری و ماتریس همبستگی
در این گام کارهای زیر انجام میشود:
بررسی و تحلیل توصیفی دادهها با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS