۴-۲-۵- اصول علم شیمی جدید
در صفحه عنوان پس از نام کتاب آمده است که: جلد اول شیمی معدنی ، مطابق درسهای معتمدالسلطان آقا میرزا محمد کاظم معلم کل علوم طبیعی.
دوره تحصیلی: متوسطه
نویسنده: محمد کاظم بن احمد محلاتی
چاپخانه: دارالطباعه علمیه مدرسه دارالفنون
تاریخ چاپ: ۱۳۰۷ هجری قمری
کاتب: نامشخص (نسخ)
ابعاد: ۲۱*۱۷ (۴۸۴ص)
شماره اموالی: ۲۷۹۶۱
۴-۲-۶- انوار سهیلی
جلد دویم از کتاب انوار سهیلی برای شش ماهه ثانی شاگردان ابتدایی مخصوص کتابخانه مدرسه مبارکه افتتاحیه توضیع می شود. شهر محرم الحرام سنه ۱۳۱۸ هجری.
دوره تحصیلی: ابتدایی
نویسنده:.ابوالحسن صاحب
چاپخانه: دارالطباعه دارالفنون
تاریخ چاپ: ۱۳۱۸ ق
کاتب: ندارد
تعداد صفحه: ۳۱
ابعاد:.۲۵*۱۷
شماره اموالی: ۴۸۳۳
۴-۲-۷- انیس الادبا
در صفحه عنوان نام کتای در میان یک گل تزئینی آمده است که تنها در همین کتاب این تزئین را مشاهده می کنیم. و در زیر عنوان سال ۱۳۱۱ آمده است. و نوشته بعدی این است: محل فروش سرچارسوق بزرگ حجره اقا محمدکریم عطار است هرکس بخواهد از آنجا دریافت کند. صفحه بعد با بسم الله الرحمن الرحیم آغاز شده و متنی ادبی در ستایش پروردگار و حضرت محمد آمده است ومستقیما درس آغاز می شود. در صفحه بعد عکسی از یک خرس که داستان آن آمده است می بینیم و در صفحه بعد داستان مسافرین و خرس را می خوانیم. در صفحات آخر نیز پس از پایان درس و شعر پایانی آمده است: تمام شد کتاب انیس الادبا در بیستم شعبان سنه ۱۳۱۱٫ ترجمه و تالیف مقرب الحضرت میرزا عبدالحمیدخان بمعاضدت عالیحضرت آقا میرزا شیخ حیدرعلی طبیب بیداقل حای میرزا محمدرضای سلطان الکتاب در طهران سمت انطباع پذیرفت. بدون اذن مولف احدی حق طبع ندارد. با دعا و ستایش پروردگار و صلوات و سلام بر پیامبر خاتم، دلیل نوشتن کتاب و اهمیت آن را شرح داده است. که در زمان سلطان احمدشاه نوشته شده است. و این کتاب مشتمل بر علوم طبیعی و تاریخ طبیعی و وجوب اجتناب و احتیاط از منافیات حفظ صحه و در واقع این کتاب شش علم معتبر را دارد از حیوان شناسی و فیزیک و شیمی و گیاه شناسی و احجار و حفظ الصحه به اندازه فهم اطفال مدارس ابتدایی.
دوره تحصیلی: راهنمایی آموزشی (متوسطه)
نویسنده: عبدالحمید بن عبدالباقی ثقفی
چاپخانه: میرزا شیخ حیدرعلی طبیب (حجره آقا محمدکریم) (تهران)
تاریخ چاپ: ۱۳۱۱
کاتب: حاجی میرزا محمدرضا (سلطان الکتاب) (نستعلیق)
ابعاد: ۴/۱۶ * ۵/۱۰ (۱۱۹ ص)
شماره اموالی: ۲۸۶۸۵
۴-۲-۸- بدایه الحساب
در صفحه عنوان پس از نام کتاب آمده است که: تالیف جناب جلالت مآب نجم الدوله حاجی میرزا عبدالغفار خان سرتیپ اول مهندس و معلم کل علوم ریاضی و غیره در هر دو مدرسه دارالفنون و ناصری، چاپ دوم که نسبت به اول خیلی فضیلت دارد چرا که بعضی زواید افتاده و مطالب مفیده لازمه چند اضافه شده طهران: فی سنه ۱۳۱۱٫ در صفحه بعدی که با شکر خدا و صلوات و سلام بر محمد و ال محمد شروع می شود می خوانیم: بدانکه علم حساب مقدمه جمیع علوم و حرف و صنایع است و بنای جمیع امور دنیا بر حساب باشد و بنابراین معرفت آن بر جمیع افراد ناس لازم و واجب است از هر طبقه باشند. و بعد اشاره می نماید که کتاب قبلی که در این زمینه نوشته شده نهایه الحساب نام داشته و بدین دلیل این کتاب بدایه الحاسب نامگذاری شده است. درسها با نام برجها شروع و تقویم کوکبی و ایام هفته و ایام ماه شروع شده و در ادامه ارقام رومی را آورده است.