Organ4
۲٫۶۳۷۸
۱٫۰۵۵۳۳
-۶٫۱۶۹
۳۲۲
.۰۰۰
-.۳۶۲۲۳
-.۴۷۷۸
-.۲۴۶۷
نامناسب
ORGAN
۳٫۱۳۰۰
.۵۰۶۶۸
۴٫۶۱۲
۳۲۲
.۰۰۰
.۱۳۰۰۳
.۰۷۴۶
.۱۸۵۵
مناسب
بررسی میانگین و ضریب معناداری مندرج در جدول ۴-۲ نشان میدهد که
الف) میزان پرداخت
در سطح تحلیل شاخصهای مربوط به بعد میزان پرداخت، شاخص شماره ۴ دارای سطح معناداری بیشتر از ۰٫۰۵ است، به همین دلیل برای شاخص فوق فرضیه صفر را نمیتوان رد نمود و وضعیت آن با مقدار میانگین یعنی عدد ۳ تفاوت معناداری ندارد (حد متوسط). اما بقیه شاخصها دارای سطح معناداری کمتر از ۰٫۰۵ هستند، به همین دلیل برای شاخصهای شماره ۱، ۲ و ۳ فرضیه صفر رد میشود و وضعیت آنها با مقدار میانگین یعنی عدد ۳ تفاوت معناداری دارد. برای این شاخصها، به علت مثبت بودن آمارهی t، مقدار آنها بیشتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آن مناسب برآورد میشود. همچنین برای بعد میزان پرداخت با توجه به کمتر بودن عدد معناداری از ۰٫۰۵، فرضیه صفر تایید نمیشود و میتوان گفت که مقدار این بعد با مقدار متوسط (عدد ۳) تفاوت دارد. از آن جایی که مقدار آمارهی t مثبت میباشد، بنابراین مقدار این بعد بیشتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آن مناسب برآورد میشود.
ب) استقلال کاری
در سطح تحلیل شاخصهای مربوط به بعد استقلال کاری، شاخص شماره ۴ دارای سطح معناداری بیشتر از ۰٫۰۵ است، به همین دلیل برای شاخص فوق فرضیه صفر را نمیتوان رد نمود و وضعیت آن با مقدار میانگین یعنی عدد ۳ تفاوت معناداری ندارد (حد متوسط). اما بقیه شاخصها دارای سطح معناداری کمتر از ۰٫۰۵ هستند، به همین دلیل برای شاخصهای شماره ۱، ۲ و ۳ فرضیه صفر رد میشود و وضعیت آنها با مقدار میانگین یعنی عدد ۳ تفاوت معناداری دارد. از میان این شاخصها، مقدار شاخص شماره ۲ به علت منفی بودن آمارهی t، کمتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آن نامناسب برآورد میشود. برای بقیه شاخصها (شاخصهای ۱و ۳) با توجه به مثبت بودن آمارهی t، مقدار این شاخصها بیشتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آنها مناسب برآورد میشود. همچنین برای بعد استقلال کاری با توجه به بیشتر بودن عدد معناداری از ۰٫۰۵، فرضیه صفر را نمیتوان رد نمود و میتوان گفت که مقدار این بعد با مقدار متوسط (عدد ۳) تفاوت معناداری ندارد. از این رو وضعیت آن متوسط برآورد میشود.
ج) تعاملات کاری
در سطح تحلیل شاخصهای مربوط به بعد تعاملات کاری، تمامی شاخصها دارای سطح معناداری کمتر از ۰٫۰۵ هستند، به همین دلیل برای شاخص فوق فرضیه صفر رد شده و وضعیت آن با مقدار میانگین یعنی عدد ۳ تفاوت معناداری دارد. برای این شاخصها، به علت منفی بودن آمارهی t، مقدار آنها کمتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آن نامناسب برآورد میشود. همچنین برای بعد تعاملات کاری با توجه به کمتر بودن عدد معناداری از ۰٫۰۵، فرضیه صفر تایید نمیشود و میتوان گفت که مقدار این بعد با مقدار متوسط (عدد ۳) تفاوت دارد. از آن جایی که مقدار آمارهی t منفی میباشد، بنابراین مقدار این بعد کمتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آن نامناسب برآورد میشود.
د) شأن و مقام شغلی
در سطح تحلیل شاخصهای مربوط به بعد شأن و مقام شغلی، تمامی شاخصها دارای سطح معناداری کمتر از ۰٫۰۵ هستند، به همین دلیل برای این شاخصها فرضیه صفر رد شده و وضعیت آن با مقدار میانگین یعنی عدد ۳ تفاوت معناداری دارد. از میان این شاخصها، مقدار شاخصهای شماره ۲ و ۴ به علت منفی بودن آمارهی t، کمتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آنها نامناسب برآورد میشود. برای بقیه شاخصها (۱ و ۳) با توجه به مثبت بودن آمارهی t، مقدار این شاخصها بیشتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آنها مناسب برآورد میشود. همچنین برای بعد شأن و مقام شغلی با توجه به بیشتر بودن عدد معناداری از ۰٫۰۵، فرضیه صفر را نمیتوان رد نمود و میتوان گفت که مقدار این بعد با مقدار متوسط (عدد ۳) تفاوت معناداری ندارد. از این رو وضعیت آن متوسط برآورد میشود.
ه) وظایف شغلی
در سطح تحلیل شاخصهای مربوط به بعد وظایف شغلی، تمامی شاخصها دارای سطح معناداری کمتر از ۰٫۰۵ هستند، به همین دلیل برای شاخصهای فوق فرضیه صفر رد شده و وضعیت آن با مقدار میانگین یعنی عدد ۳ تفاوت معناداری دارد. برای این شاخصها، به علت مثبت بودن آمارهی t، مقدار آنها بیشتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آن مناسب برآورد میشود. همچنین برای بعد وظایف شغلی با توجه به کمتر بودن عدد معناداری از ۰٫۰۵، فرضیه صفر تایید نمیشود و میتوان گفت که مقدار این بعد با مقدار متوسط (عدد ۳) تفاوت دارد. از آن جایی که مقدار آمارهی t مثبت میباشد، بنابراین مقدار این بعد بیشتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آن مناسب برآورد میشود.
و) سیاستهای سازمانی
در سطح تحلیل شاخصهای مربوط به بعد سیاستهای سازمانی، شاخص شماره ۳ دارای سطح معناداری بیشتر از ۰٫۰۵ هستند، به همین دلیل برای شاخص فوق فرضیه صفر را نمیتوان رد نمود و وضعیت آن با مقدار میانگین یعنی عدد ۳ تفاوت معناداری ندارد(حد متوسط). اما بقیه شاخصها دارای سطح معناداری کمتر از ۰٫۰۵ هستند، به همین دلیل برای شاخصهای شماره ۱، ۲ و ۳ فرضیه صفر رد میشود و وضعیت آنها با مقدار میانگین یعنی عدد ۳ تفاوت معناداری دارد. از میان این شاخصها، مقدار شاخصهای شماره ۲ و ۴ به علت منفی بودن آمارهی t، کمتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آنها نامناسب برآورد میشود. برای بقیه شاخصها(شاخص ۱) با توجه به مثبت بودن آمارهی t، مقدار این شاخص بیشتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آن مناسب برآورد میشود. همچنین برای بعد سیاستهای سازمانی با توجه به کمتر بودن عدد معناداری از ۰٫۰۵، فرضیه صفر تایید نمیشود و میتوان گفت که مقدار این بعد با مقدار متوسط(عدد ۳) تفاوت دارد. از آن جایی که مقدار آمارهی t مثبت میباشد، بنابراین مقدار این بعد بیشتر از مقدار متوسط جامعه میباشد و وضعیت آن مناسب برآورد میشود.
۴-۳-۱-۳- وضعیت موجود ابعاد و شاخصهای تعهد سازمانی
برای بررسی وضعیت موجود متغیر تعهد سازمانی، ۱۵ سوال در پرسشنامه در قالب ۳ بعد مطرح شده است. جدول ۴-۳ نتایج آزمون میانگین برای ابعاد و شاخصهای تعهد سازمانی را نشان میدهد.
جدول ۴-۳- آزمون میانگین برای متغیر تعهد سازمانی
شاخصها / ابعاد
مقدارمیانگین برابر با ۳ (=۳µ)
وضعیت
میانگین
انحراف معیار